2

Wat kost een Magento webwinkel?

Grappig feitje: als Magento-ontwikkelaars krijgen we natuurlijk sowieso al vaak de vraag wat een webwinkel moet kosten, maar omdat wij met Batao ook de B2B Magento module Cart2Quote ontwikkelen, krijgen we al helemaal extreem veel vragen over de kosten van een Magento Website. Mensen die zoeken op termen als ‘Magento 2 quote’ willen vaak genoeg hun klanten een offerte mogelijkheid bieden, maar willen net zo vaak zelf een offerte ontvangen voor de bouw van een Magento-site. Gelukkig bouwen we zelf ook Magento webwinkels, en weten we dat dus als geen ander!

Dus. Wat kost zo'n Magento webwinkel dan?

Nou, dat hangt er eerlijk gezegd nog vanaf. Ben je een kleine hobbyist en maak je, laten we zeggen, keramieken bordjes en beeldjes waarvan je er een paar per maand verkoopt? Dan ben je met €1000,- tot €2.000,- wel klaar. Met een beetje geluk kost het je zelfs maar €500,- als de ontwikkelaar ook een hobbyist is die meer waard is dan hij denkt. Batao is echter meer gefocust op de grotere zakelijke projecten en om heel eerlijk te zijn is Magento waarschijnlijk niet de beste keuze voor zo’n hobbyist. Zij hebben veel meer aan een simpele WordPress website (met Woocommerce) of Shopify.

Oke dan. Maar wat kost een B2B of serieuzere Magento webwinkel dan?

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, maar grof geschat zou je kunnen zeggen dat de prijzen starten bij €15.000,-. Voor dat bedrag heb je een volledig werkende webwinkel. Grofweg zijn de kosten als volgt opgebouwd. Wanneer je specifieke functionaliteiten op maat, een volledig custom ontwerp en diverse synchronisaties met je CRM, ERP accountings of softwarepakketen nodig hebt, kunnen we je altijd een voorstel doen op basis dan perfect past bij jouw business model en wensen. Om je een schatting te bieden: de meeste custom webstores kosten tussen de €30.000 en €45.000, tot soms €100.000 voor een volledige custom zakelijke grote webwinkel.

Het belangrijkste is dat je iets laat bouwen dat past bij jouw bedrijf

Want een webwinkel die past bij jouw bedrijf, is altijd een goede investering die zichzelf terugbetaald. We kijken ernaar uit om je een eerlijk advies te geven en iets te bouwen dat past bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!